LAGU-LAGU DUSUN

Lagu Kaum Murut yang jadi keminatan saya. Dinyanyikan oleh bintang kecil...cute!!

Nama penyanyi : Jashua Ebot marais
Lagu dusun kegemaraan saya..Teka..berapa umur ini penyanyi?? hehe..lagu keminatan orang sabah, tapi sedihnya penyanyi ni sudah tiada..3 lagu yang dia cipta ada diselitkan nasihat yang berguna. Suaranya menjadi pujaan hati saya..

Nama penyanyi : Sakril Sidik
Lagu pujaan hatiku..Tiggur Bulawan juga nyanyian oleh Sakril Sidik. Lagu paling top d Sabah tahun 2008-2009. Lagu dinyanyikan sempenan Tadau Kaamatan..

Sakril Sidik menghidap penyakit thalassemia dan riwayat hidupnya tidak lama, tidak banyak album dia dapat buat..suaranya tetap menjadi pujaan hati saya. God bless your soul..

Pop dusun klasik yang menjadi kegemaran saya and mama saya, Tantad nu minamanau song by Manie Sumiran..maksud liriknya memang best la...
Tajuk: DinnyTajuk: Tirak Nu mogowit Koihadan

Lagu kegemaran saya..Kaus ku ovitan kud matai song by Joe Mabin..liriknya memang sedih. mau nangis saya dengar o..saya tolong kasi translate dalam Bm la maksud ni lagu yah...

pada hari pertunangan mu.. saya sampai di rumah mu.. tetapi cincin sudah disarungkan.. menandakan kamu sudah diambil org lain.. dalam sembahyang.. berakhir percintaan kita.. air mata ku mengalir.. sedihnya hatiku.. terlerai lah sdh ikatan percintaan kita.. kamu bergembira ,saya dalam tangisan.. andai umur saya masih panjang.. jika saya masih hidup.. kekecewaan saya terhadap mu, kekecewaan buat saya selamanya dan akan saya bawa mati.. 
Antara lagu kegemaran saya yang dinyanyikan oleh Mary Intiang-

1) Nung insan tadau

2) Id tindalanon

Sodop pinirubaan- Annie J. GipilSawoku tambalutku( my wife is my friend ) song by bonaventure Juili. i like this song very much..Ika id ginawoku song by Jhon Moduli..
Hiti oku poingandad song by Ivy AlexandraSumandak mantad tambunan song by Meeda HamzaniKaamatan norikot kawagu song by Ivy AlexandraBamboo Orchestra- lagu tema tadau kaamatan (dipersembahkan oleh kumpulan kanak-kanak)
cute!! i like it


Saya amat meminati tarian Murut....